Meet the family

Wall Science Zwolle - Naadloos renovlies - familiebedrijf in Zwolle

Dit zijn wij, de familie achter Wall Science in Zwolle

We zijn er trots op dat we sinds 2020 als team al zoveel klanten blij hebben gemaakt met hun wanden. Wolter heeft al meer dan 20 jaar ervaring in dit vak en heeft zijn kennis en kunde overgebracht op zijn zoons Stef, Bram en Jesse. We zijn een enthousiast en vrolijk team dat van uw nieuwe woning een thuis kan maken, we hopen u snel te ontmoeten. Natuurlijk is er een verhaal achter ons familiebedrijf. Dat vertellen wij u graag.

Bekijk het hele verhaal
Wolter - Eigenaar Wall Science

Wolter Alkema

De fundatie van Wall Science, zonder hem bestond het bedrijf niet. Door zijn grote bak aan ervaring weet hij voor elke situatie een oplossing. Wolter voorziet u graag van advies en helpt u bij het maken van de juiste keuzes voor uw nieuwbouwwoning.

Stef - Wall Science

Stef Alkema

De ondernemer van het stel, altijd actief en zit vol innovatieve ideeën. Stef is altijd op zoek om zichzelf en ook Wall Science te ontwikkelen. Tijdens onze werkzaamheden staat Stef vaak op stelten, dit is één van zijn geniale vondsten die ons werkproces hebben verbeterd

Bram - Wall Science Zwolle

Bram Alkema

Bram is veelal gericht op de interne processen in het bedrijf, en is de man die met liefde uw mailtjes beantwoordt en offertes maakt. Maar ook teksten maakt voor onze website. Op de werkvloer houdt hij van een grapje en draait hij graag muziek om lekker te kunnen werken.

Jesse - Wall Science Zwolle

Jesse Alkema

Sinds 2023 is ook het jongste lid van het gezin werkzaam in het familiebedrijf. Jesse is leergierig en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een volwaardig lid van de Wall Science crew. Naast de reguliere werkzaamheden houdt Jesse zich ook bezig met onze social media content.

Wat klanten zeggen over ons

Wij kunnen zelf vertellen hoe wij werken, maar de ervaring van andere klanten zal u meer vertellen. Daarom laten we graag zien hoe wij beoordeeld worden door onze klanten.

Pieter Beukel
Pieter Beukel
2023-09-29
De mannen van Wallscience hebben onze nieuwbouwwoning behangen en gesausd en de plafonds gespoten. Het eindresultaat is ongelofelijk strak en netjes geworden. Geen naden te zien, alle randen afgekit, echt netjes. Afspraken zijn keurig nagekomen. Ze broers zijn echt op elkaar ingespeeld, en daardoor wordt er efficient en snel gewerkt. Aanrader!
Ron Mar
Ron Mar
2023-08-07
We hebben Wall Science in de arm genomen om ons vakantiehuisje te behangen. Stef en Bram hebben eerst de muren voor behandeld, vervolgens glasvlies behang aangebracht en dit vervolgens voorzien van twee lagen latex. Ze werken netjes en zorgvuldig en zijn ook nog eens prettig in de omgang. We zijn zeer tevreden over het resultaat en hebben van bezoekers al heel wat complimenten gehad over hun werk.
Wouter Wagelaar
Wouter Wagelaar
2022-04-23
Wat zijn wij tevreden over het geleverde werk van de heren van Wallscience. In onze nieuwbouwwoning heeft Wolter en zijn zonen de volledige woning van mooie nieuwe wanden en plafonds voorzien. Super strak, geen enkele naad te zien en gewoon goed geverfd. Mannen met passie voor het vak, afspraak is afspraak en ze werken zeer netjes. Kortom, onze hoge verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. We kunnen iedereen aanraden om met Wallscience te gaan werken. Wouter en Heleen Wagelaar
Roos
Roos
2021-08-22
Nadat wij ons eerste huis hadden gekocht in Zwolle, Wallscience gevraagd om de muren mooi strak te maken, dat is gelukt. Goede communicatie, snelle en flexibele oplevering en ook de nazorg was top. We zijn zeer tevreden!
Rogier Enders
Rogier Enders
2021-01-17
Wolter en zijn zoons hebben onze nieuwbouw woning behandeld volgens het Wall Science principe. Muren eerst schuren, voorzien van vlies en vervolgens sausen. Het resultaat: super strakke muren. Erg blij mee! Ze waren flexibel met betrekking tot startdatum, wat fijn was ivm de iets latere oplevering maar ook met wat latere wensen. Ze werkten goed door en pakten het professioneel aan. Deskundig, punctueel, kwaliteit, woorden die bij Wolter en zijn zoons passen. Echt een aanrader.
Mariska van Eersel
Mariska van Eersel
2020-12-16
De heren van Wallscience hebben in 2 dagen ons hele trappenhuis naadloos strak en wit gemaakt. We zijn heel blij met het eindresultaat en tevreden over de snelle service en het prettige contact.
Bernd Dey
Bernd Dey
2020-12-09
Tijdje geleden waterschade gehad waardoor een slaapkamermuur opnieuw gestuct moest worden en het plafond en een muur in de woonkamer gesaust. Binnen twee dagen was alles klaar. Men is snel, zeer secuur en zonder veel vies te maken te werk gegaan. Echt vakmanschap voor een faire prijs. We zijn zeer tevreden, dank jullie wel. Bernd uit Zwolle
Jet en Martijn Venhuizen
Jet en Martijn Venhuizen
2020-12-07
Ik ben heel erg tevreden over de kwaliteit die Wolter en zijn bedrijf levert. Super deskundig, komt afspraken na en altijd een fijne manier van overleggen. Zoekt naar mogelijkheden en oplossingen. Een gedreven vakman die niet anders kan dan kwaliteit leveren.
Wall Science Zwolle - Team voor naadloos renovlies plakken

Van oppotmachine tot Wall Science

Ik (Wolter) en oprichter van Wall Science deel graag mijn verhaal over ons ontstaan. Daarvoor ga ik graag even terug in de tijd. Lees je mee?

Thuis hadden wij vroeger een kwekerij. Mijn oudste broer, Harmen, en ik (Wolter) waren daar vaak aan het werk. Een bijzonder karwei was het werk aan de oppotmachine. Hier werden de potjes gevuld met potgrond, in kistjes gezet en op een wagen met stellage geplaatst. Op een ander tijdstip werden ze op de tafels geplaatst in de kwekerij, alwaar de stekjes gestoken werden, het begin van een nieuwe teelt. En de basis achter de Wall Science techniek.

Snelheid en efficiëntie is de basis van succes

Om dit verhaal goed te begrijpen geef ik je nog wat informatie over onze (groot)vader Bram. Toen ik als 10 jarig jochie in de kas werkte, hielp mijn vader mij mee en deed voor hoe de klus volgens hem gedaan moest worden. De snelheid en effectiviteit waarmee hij werkte opende mijn ogen.

Hier werd “efficiënt werken” voor mijn ogen gedefinieerd! Deze efficiëntie heeft mij daarna nooit meer losgelaten.

Wolter - Wall Science Zwolle (2)
Wall Science Pake in de kas

Perfectie, timing en samenwerking

Over efficiëntie gesproken: Terug naar de oppotmachine. Vele taken moesten tegelijk gedaan worden. De lopende band, het aanvullen van potgrond, potjes, kisten, wagens enzovoorts.

Mijn broer en ik wisten in onze onderlinge afstemming echter de perfectie te benaderen, zodat we een proces bereikten waarbij wij de machine nooit hoefden uit te zetten. Het apparaat bleef met gestage snelheid de gevulde potjes “uitspugen” terwijl wij de verschillende taken in hoog tempo uitvoerden.

Voelt u de spanning, de lichte stress? Hoort u de aanmoedigingen, ongevraagde adviezen en soms ook de verwijten die mijn oudere broer kon uiten richting mij, zijn jongere broer “in opleiding”? “Skiet op met die kisten man!! Hest die nieuwe wagen al haalt?” (wij spraken Stadsfries onderling). De aanmoedigingen waren broodnodig, want wanneer de afstemming niet deugde, konden de potjes van de lopende band vallen. Bovendien kon het gebeuren dat de potjes met te weinig grond waren gevuld, omdat de voorraad potgrond niet tijdig was aangevuld. Hierdoor konden we uiteindelijk in de afschuwelijke omstandigheid komen dat we de machine moesten stilzetten omwille van de kwaliteit van ons halffabricaat. Tot duidelijk hoorbare frustratie van mijn broer en hevige gevoelens van teleurstelling bij ondergetekende. 

Wall Science is bewezen techniek

Deze herinnering kwam bij mij op, toen ik dacht over het “Wall Science proces” wat ik, in de geest van mijn vader, heb opgezet met mijn zoons. Eenzelfde reeks aan taken komt in dit proces voorbij, die met nauwkeurigheid en in een gestaag tempo moeten worden uitgevoerd.

Ik ga hier deze taken niet opsommen, omdat ik de lengte van dit artikel enigszins wil beperken, maar ook omdat ik hoop dat jij dit wellicht live eens zal kunnen meemaken. Dan kan je met eigen ogen zien dat deze “machine” nooit stil valt. Dat bij binnenkomst in jouw woning alle deelnemers aan het proces, precies weten wat hun taak is en hoe dit in een flink tempo wordt uitgevoerd in afstemming met de anderen.

Meet the Wall Science Familie uit Zwolle
Wall science afwerking gladde muren - Beter dan stucwerk

Kwaliteit is ons uitgangspunt

Je zal wellicht de spanning van deze uitdaging kunnen voelen, die wij nog steeds na al die jaren ervaren, zoals mijn broer en ik die ervaarden achter de nooit stilvallende oppotmachine. We laten deze Wall Science “machine” met trots,  nauwkeurigheid en efficiëntie draaien en hij stopt niet. Op één uitzondering na, wanneer de kwaliteit van ons fabricaat in het geding komt. Reden te meer om te kiezen voor Wall science wanneer je graag strakke & gladde muren wilt. Kom gerust langs voor een gratis adviesgesprek in onze showkamer. Je zult verstelt staan van de hoge kwaliteit!

Groeten, Wolter Alkema

Maak een gratis & vrijblijvende afspraak

Weten of de methode van Wall Science geschikt is voor jouw (nieuwbouw) woning in Zwolle? Plan een gratis & vrijblijvend adviesgesprek aan in onze Showkamer. Wij leggen je graag het verschil in werkwijze uit en laten de verschillende afwerkingen zien. 

Wall Science - gladde muren voor uw woning in Zwolle

Instagram