Pleisterwerk is een populaire keuze voor muurafwerking vanwege de veelzijdigheid en het esthetische uiterlijk. Bij Wall Science Zwolle hebben we meer dan 25 jaar ervaring in het perfectioneren met de look & feel van pleisterwerk, en we begrijpen de nuances die komen kijken bij het kiezen voor deze afwerkingsmethode. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van pleisterwerk, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken voor jouw woning.
Wat is Pleisterwerk?
Pleisterwerk is een techniek waarbij een dunne laag pleister (meestal op basis van gips of cement) op muren en plafonds wordt aangebracht om een gladde, harde afwerking te creëren. Deze methode wordt vaak gebruikt om oppervlakken voor te bereiden voor schilderen of behangen, maar kan ook als eindafwerking dienen.
Voordelen van de Wall Science methode t.o.v. Pleisterwerk
Bij Wall Science kunnen we zorgen voor een afwerking van de muren in de stijl van Pleisterwerk, maar dan duurzamer en sterker. Wij zetten de voordelen van onze Wall Science Methode afwerking graag op een rij.
- Esthetische aantrekkingskracht
Een strakke, moderne uitstraling die elke ruimte kan transformeren. Het gladde oppervlak is ideaal voor schilderwerk en zorgt voor een verfijnde afwerking. Wij kunnen dit eenvoudig realiseren met glasvliesbehang - Duurzamer
De muurafwerking met Wall Science is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Het kan jaren meegaan zonder significante scheuren of beschadigingen. - Ideaal voor nieuwbouwwoningen
Nieuwbouwwoningen werken nog lange tijd. Kiezen voor traditioneel pleisterwerk is niet de beste keuze omdat er dan snel scheuren ontstaan. Daarom is de Wall Science Methode dé beste afwerking van de muren in nieuwbouwwoningen. - Verbergt onvolkomenheden
Onze Wall Science methode is effectief in het verbergen van oneffenheden, scheuren en andere onvolkomenheden in de onderliggende muur. Dit resulteert in een strak en uniform uiterlijk.
Nadelen van traditioneel Pleisterwerk
Twijfel je toch nog tussen Wall Science & traditioneel pleisterwerk? Wij zetten de nadelen van traditioneel Pleisterwerk voor je op een rij. Over deze nadelen wordt vaak niet gesproken en moet je als woningbezitter ervaren nadat je voor deze methode gekozen hebt.
Kosten zijn hoog
Pleisterwerk is vaak duurder dan andere afwerking met de Wall Science methode. De hogere kosten zijn voornamelijk te wijten aan de arbeidsintensieve aard van het proces en de expertise die nodig is voor een hoogwaardige afwerking.
Proces duurt langer
Het aanbrengen is een tijdrovend proces. Het vereist meerdere lagen en droogtijden, wat betekent dat het project langer duurt dan het kiezen voor Wall Science in Zwolle.
Gevoelig voor scheuren
Hoewel pleisterwerk duurzaam is, kan het gevoelig zijn voor scheuren, vooral in nieuwbouwwoningen die nog aan het ‘werken’ zijn. Dit kan leiden tot esthetische problemen die regelmatig onderhoud vereisen.
Moeilijk te repareren
Het repareren van beschadigde muren kan lastig zijn, vooral als het gaat om grotere scheuren of afbrokkeling. Het is vaak moeilijk om een naadloze reparatie uit te voeren zonder zichtbare verschillen in textuur of kleur.
Vochtgevoeligheid is hoog
Pleisterwerk op basis van gips is gevoelig voor vocht, wat kan leiden tot schimmel en afbrokkeling in vochtige omgevingen. Dit maakt het minder geschikt voor ruimtes zoals badkamers en keukens zonder adequate ventilatie.
De Wall Science Methode voor Perfecte afwerking
Bij Wall Science hebben we een procesmatige methode ontwikkeld om de beste resultaten te garanderen voor jouw muren met de uitstraling van pleisterwerk. Onze aanpak bestaat uit zeven stappen die zorgen voor een naadloos en duurzaam resultaat.